Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon, eläinten trimmaamisen osaamisala 2018-2019.

Trimmaan kotona kaiken rotuisia kotikoiria. Erityisesti pidän nyppimisestä ja varsinkin cairnterrieri on minulle mieluisa, mutta trimmaan myös leikattavia ja ajeltavia koiria , mikäli koira on yhteistyö kykyinen. Aggressiivisia koiria en trimmaa.

Cairnterrieri ennen trimmausta
Ennen trimmausta
Cairnterrieri trimmattuna
Trimmauksen jälkeen

Kun tuot koiran trimmaukseen, on hyvä huomioida muutama asia.

Landehaukku on myös kotini. Ethän anna koirasi merkkailla ja ulkoilutathan sen meidän pellon laidalla ennen pihaan tuloa.

Ethän tuo trimmaukseen sairasta koiraa tai koiraa jolla on ulkoloisia. Huoletdithan että koirasi on madotettu ja rokotettu säännöllisesti. Jos koiraltasi löytyy ulkoloisia (esim täitä) trimmauksen yhteydessä, siivousmaksu 20 e.

Tule sovittuna aikana paikalle. Usein soitan tai laitan viestiä kun koira on valmis, joten ehdit hyvin käydä asioilla sillä aikaa kun trimmaan.

Jos koiralla on pahoja takkuja, en pysty ihmeisiin. Mieti silloin, oletko valmis siihen, että koira leikataan aivan lyhyeksi koneella. En kiusaa takkujen aukaisulla koiraa puolta tuntia pidempää aikaa. Takkujen selvityksestä lisämaksu.

Älä pese nypittävää koiraa kahta viikkoa ennen trimmaukseen tuloa. Pese koira (tai tuo minulle pestäväksi) noin 2 viikkoa trimmauksen jälkeen.

Jos joudut perumaan trimmauksen, niin 24 tuntia ennen trimmausta se käy ilman veloitusta, mutta peruuttamattomista veloitetaan täysi hinta.