Asumme maalla omakotitalossa ja lapset ovat muuttaneet maailmalle. Niinpä meillä on muutama ylimääräinen huone, joista 2 vieraille koirille tarkoitettua tilaa, kooltaan 7 ja 13 m2. Näihin molempiin mahtuu samasta perheestä useampikin koira, riippuen tietysti koirien koosta. Koirat eivät siis asu meillä kennelrakennuksessa, ei vieraat eikä omat.

Koirien hoitoa kotitiloissa

Koirat saavat ulkoilla päiväsaikaan joko isolla aidatulla pihallamme tai tarhassa, sekä hihnalenkillä pari kertaa päivässä.

Omistajan luvalla koirat saavat valvotusti leikkiä meidän omien koirien kanssa. Omat koiramme ovat sosiaalisia ja kilttejä, ovat tottuneet eri rotuisiin koiriin.

Hoitokoiran rodulla ei ole väliä, mutta aggressiivisia koiria en ota hoitoon. Omistajan tulee kertoa jos koiralla on ollut sosiaalisia ongelmia toisten koirien kanssa, niin osaamme varautua niihin. Hoitoon tulevan koiran tulee olla rokotettu kennelliiton ohjeiden mukaan, eikä sillä saa olla tarttuvia tauteja tai ulko- tai sisäloisia. Suosittelen että koiralle annetaan kesäaikaan punkkikarkoite, koska heinikossa liikkuessa voivat punkit tarttua.

Mukaan hoitojaksolle koira tarvitsee omat ruuat, ettei vatsa mene sekaisin uusista ruuista. Omaa kuppia ei tarvitse tuoda, mutta jos haluat, voit tuoda oman tutun pedin ja pari lelua. Lääkitykset onnistuu ja kuuluu hoidon hintaan.